Project Disc - Topsil-sagen 2016

Et typeeksempel på globaliseringen af vigtige industrier. Sådan beskriver advokat N.E. Nielsen salget af danske Topsil efter han og en række jurister fra LETT i foråret 2016 rådgav virksomheden i en struktureret salgsproces i forbindelse med salget af Topsils samlede siliciumforretning til taiwanske GlobalWafers. I en ny bog beskrives salgsprocessen trin for trin og førende personer fra dansk erhvervsliv giver deres perspektiver på de mange faktorer, der spiller ind i en international salgsproces anno 2016.

I en verden under hastig forandring er det meget vigtigt at kunne gøre svære problemstillinger nemme og overskuelige, så beslutninger kan træffes med høj kvalitet og træfsikkerhed i et hastigt tempo. I LETT vil vi gerne bidrage til at fremme forståelsen for erhvervslivets udfordringer og vise juraens mange facetter.

Tanken med udgivelsen, Project Disc – Topsil-sagen 2016, der indeholder 28 artikler skrevet af interne og eksterne bidragydere, er at inspirere og beskrive de mange faktorer, der har indflydelse på gennemførelsen og resultatet af en salgsproces. 

- Når vi taler køb og salg af virksomheder, bevæger vi os på et område, hvor strategisk brug af kommunikation ofte er fraværende – i hvert fald i opstarts- og planlægningsfasen. Sådan skriver rådgiver for bestyrelser Esben Høstager i sin artikel Pressen – Et våben eller et selvmål. Artiklen tjener sammen med bogens øvrige indhold til at skabe et unik overblik over de mange overvejelser, der er knyttet til en salgsproces.

Bogen er skrevet på både dansk og engelsk og indeholder også et summery på kinesisk. Blandt de eksterne forfattere er også Carsten Borring fra Nasdaq Nordic, Christian Stampe Sørensen fra SEB, Rasmus Grand Bjørnø fra Udenrigsministeriet og Søren Corfixsen Whitt fra Erhvervsstyrelsen.

Topsil, der har datterselskaber i Polen og Japan, er markedsledende inden for salg og fremstilling af silicium til den globale halvlederindustri. Køberen, taiwanesiske GlobalWafers, er en af verdens seks største producenter af siliciumskiver og har siden 2000, hvor Topsil outsourcede sin skiveproduktion, været en af Topsils underleverandører af skivebearbejdning.

Bogens konklusion lister en række læringspunkter for både sælger og køber, og samlet kan bogen med fordel anvendes som opslagsværk for virksomheder, der står over for en salgs- eller købsproces.

Bogen kan rekvireres gratis i en PDF-udgave via nedenstående link. Et fysisk eksemplar af bogen kan bestilles ved henvendelse til lett@lett.dk

Project Disc dansk.pdf